Een zen moment

 

Een zen moment, even helemaal ontspannen. Dit is iets wat ik mezelf heb moeten aan leren in de afgelopen jaren.

 

Een paar jaar geleden kwam ik thuis te zitten omdat ik een burn-out had. Mijn man zag dit met lede ogen aan en kwam met de suggestie dat ik een hobby nodig had.  Want het hebben van een hobby kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele mentale gezondheid. Maar tja wat dan?

 

Breien, haken, naaien, tekenen, kleuren er is genoeg om te bedenken. Het leren van nieuwe vaardigheden  is altijd een mooie uitdaging. Na een zoektocht wat ik dan leuk vond kwam ik uit bij kleuren. Maar dan wel kleuren voor volwassenen. Dus ik kocht wat kleurboeken en stiften en ging aan de slag. Het was leuk en ontspannend om te doen maar als een kleurboek af is wat doen je er dan mee?

 

Onder tussen had ik ook een interesse ontwikkeld in het werken met hout, dus ik had een laser gekocht. Ik graveerde met de laser een simpele lijntekening op een snijplank, maar dit was wat saai dus pakte ik mijn stiften en kleurde de afbeelding in. En zo was de nieuwe hobby ontstaan, kleuren op hout. Heel ontspannend om te doen en na afloop kan je er ook nog wat mee, de snijplank gebruiken of je eigen ingekleurde kunstwerk neerzetten of op hangen als een echte wallart.

 

Mezelf even helemaal verliezen terwijl ik een vlinder, meisje met de oorbel of de grote golf in aan het in kleuren ben is helemaal geweldig. Soms kleur ik maar 10 minuten en andere keren bijna een hele dag. Voor mij is dit de ideale manier om de knop even om te zetten, geen gedachtes aan huishouden, kinderen, afspraken maar gewoon even een zen moment voor mijzelf! En het helpt mij weer op te laden en weer klaar te zijn voor de uitdagingen van het dagelijkse leven.

Het is belangrijk om een hobby te hebben die je een gevoel van vervulling geeft en je gelukkig maakt.

 

Welke hobby maakt jou gelukkig?

 

Ik wens je een fijne, ontspannen week toe!

Nora

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0